skip to Main Content
Microsoft: ‘Installeer De Windows 10 Oktober 2018-update Niet’

Microsoft: ‘Installeer de Windows 10 Oktober 2018-update niet’

Softwaregigant Microsoft raadt Windows 10-gebruikers de grote Oktober-update niet te installeren. Door een fout in de installatieprocedure kunnen persoonlijke bestanden worden verwijderd. Het bedrijf heeft de update weer inmiddels verwijderd uit Windows Update en van de website.

De Oktober 2018-update met versie 1809 verscheen op 2 oktober, maar na verschillende klachten van gebruikers die meldden dat Windows 10 bepaalde gebruikersbestanden verwijdert, heeft Microsoft besloten de update na een paar dagen al weer uit Windows Update en van de site te verwijderen.

Alle updatemanieren verdwenen

Microsoft heeft alle updateopties inmiddels verwijderd. Zo kun je de update niet meer downloaden via de Windows 10-site, en heeft het bedrijf daar de April 2018-update weer neergezet. ook als je een compleet schone installatie wilt uitvoeren met de Media Creation Tool kom je van een koude kermis thuis, omdat ook daar de updatemogelijkheid naar de Oktober 2018-versie is uitgehaald.

Wachten op een update voor de update

Microsoft gaat eerst uitzoeken wat er precies misgaat, en komt waarschijnlijk over een aantal dagen met een nieuwe build. Tot die tijd raadt Microsoft aan de update naar de Oktober 2018-versie (build 1809) niet uit te voeren, ook niet als deze beschikbaar is in Windows Update.

BRON: www.computeridee.nl

Back To Top