skip to Main Content
IOS 11 Nu Beschikbaar Voor Iedereen: Dit Moet Je Weten

iOS 11 nu beschikbaar voor iedereen: dit moet je weten

iOS 11 is nu beschikbaar voor iedereen met een geschikt toestel. Lees hier hoe je iOS 11 kunt installeren en waar je rekening mee moet houden.

Na een aantal beta’s is het nu eindelijk tijd voor de definitieve versie van iOS 11. Vanaf nú kun je de update downloaden, waarvan het buildnummer 15A372 identiek is aan die van de Golden Master. Omdat het hier om een grote update gaat zijn er veel kleine en grote details veranderd. Zo is er een nieuwe Bestanden-app en Dock, een vernieuwde App Store en natuurlijke Siri-stemmen.

iOS 11 over-the-air installeren

Heb je een geschikt toestel, dan verschijnt er vanzelf een melding op je scherm dat iOS 11 beschikbaar is. Mocht dit niet geval zijn, dan kun je onderstaande stappen doorlopen om iOS 11 handmatig te installeren.

  1. Open de Instellingen op je iDevice.
  2. Tik op Algemeen > Software-update.
  3. Volg de stappen op het scherm om de update te installeren.

Is er geen update te zien, maar is je toestel wel geschikt? Dan moet je helaas nog even geduld hebben, of proberen via iTunes te installeren. Ga je updaten vanuit een (publieke) beta of de GM-versie? Dan vind je verder in dit artikel meer info. Voor alle anderen: zorg dat je aan dit stappenplan houdt en dan gaat alles van een leien dakje!

iOS 11 via iTunes installeren

Het is ook mogelijk om iOS 11 via iTunes te installeren. Omdat je hiervoor minder vrije ruimte op je iDevice nodig hebt, kan dit een handig alternatief zijn voor mensen met een iPhone met weinig opslagruimte. Volg onderstaande stappen als je iOS via iTunes wilt installeren:

  1. Zorg ervoor dat je iDevice met een kabel verbonden is met je computer.
  2. Open iTunes en selecteer je iDevice door op het icoontje te klikken.
  3. Als je het tabblad Overzicht in beeld hebt kun je op de knop Zoek naar update klikken.
  4. Doe vervolgens de stappen op het scherm om iOS 11 via iTunes op je iDevice te installeren.

Let op: iOS 11 is op het moment van schrijven nog maar net verschenen. Het kan even duren totdat de update voor iedereen beschikbaar is. Door grote drukte op de servers kan het bovendien even duren tot iOS 11 is gedownload. Heb je iOS 11 installatieproblemen? Probeer het dan later vandaag nog eens.

Mocht je een beta of GM-versie van iOS 11 draaien en de overstap willen maken naar iOS 11 final, dan zul je een iets ander stappenplan moeten doorlopen. In onderstaand artikel leggen we je stap voor stap uit wat er verandert.

iOS 11 geschikte toestellen

In iOS 11 gaat Apple niet langer toestellen met een 32-bit processor ondersteunen. Ook voor apps geldt dat 32-bit niet langer wordt ondersteund, waardoor veel verouderde apps uit de App Store zullen verdwijnen. Deze apps zijn al meerdere jaren niet bijgewerkt.

Alleen de onderstaande iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 11:

BRON: www.iculture.nl

Back To Top