skip to Main Content
Externe Harde Schijf Vergelijken (HDD Vs SSD)

Externe harde schijf vergelijken (HDD vs SSD)

Bron: externehardeschijf.eu

Wat is nu precies het verschil tussen een SSD en een HDD? Beide zijn natuurlijk harddrives waar informatie vanaf een computer kan worden opgeslagen maar er zit wel degelijk een verschil tussen hoe dit gebeurd.

HDD versus SSD

De traditionele en meest conventionele geheugenopslag voor een computer is de Hard Disk Drive (HDD). Hierop wordt informatie opgeslagen en blijft bewaard ook als de computer uitgezet is. Dit is meteen het cruciale verschil tussen werkgeheugen (RAM) en opslaggeheugen, want RAM geheugen slaat gegevens alleen tijdelijk op en verliest daarna zijn waardes een opslaggeheugen niet. De functie van een SSD is eigenlijk exact hetzelfde als die van de HDD alleen slaat deze harddrive de informatie op een andere manier op. Een HDD gebruikt metalen platters (soort ronde metalen schijven, vandaar ook harddisks) met een magnetische coating voor de opslag van informatie. Een SSD gebruikt flash geheugen chips die met elkaar verbonden zijn om informatie op te slaan. Beide harddisks hebben hetzelfde doel alleen bereiken dit op een andere manier. Daarmee komen natuurlijk ook voordelen en nadelen vandaar dat wij de externe harde schijven vergelijken.

Voordelen en nadelen

Omdat de SSD en HDD eigenlijk hetzelfde werk verrichten zoals het opslaan van persoonlijke informatie, foto’s, video’s of programma’s gaan we kijken naar de voordelen en nadelen van hun functionaliteiten. Dit beoordelen we aan de hand van de prijs, opslaggeheugen, schijf snelheid, fragmentatie, duurzaamheid, beschikbaarheid, uiterlijk en geluid. Na deze vergelijking kiezen we de ultieme winner onder de opslaggeheugens.

Lees meer … …

Back To Top